Školní jídelna
Email: jidelnaropice@seznam.cz
Školní jídelna při ZŠ a MŠ Ropice, přísp. organizace, Ropice č. 146 se nachází v areálu školky. Kapacita ŠJ je 150 jídel. Stravují se zde děti MŠ, PMŠ, školní personál. Děti ČMŠ se stravují na svém oddělení, děti PMŠ se také stravují na svém oddělení.
Žáci ZŠ , PZŠ, školní personál se stravují ve výdejně Základní školy Ropice č. 146.
Provoz školní jídelny /kuchyně/ je od 5.30 do 14.30 hodin
Telefon Školní jídelny
558735323
Zaměstnanci:
Murínová Monika vedoucí ŠJ
Pindorová Olga hlavní kuchařka
Flaks Petra pomocná kuchařka
Ceny stravného:
Děti MŠ
| celodenní | 35,- Kč |
| polodenní | 28,- Kč |
| celodenní 7 let | 38,-Kč |
| polodenní 7 let | 30,-kč |
Děti ZŠ
| od 7-10 let | 24,- Kč |
| 5.třída 11 let | 25,- Kč |
Školní personál 35,- Kč
Placení stravného:
15. v daném měsíci inkasem z účtu.
Z hygienických důvodu nerespektujeme platby v hotovosti.
Výdej obědů:
| Děti MŠ | 11,30 hod. |
| ZŠ | 11.20-12,00 hod. |
Odhlašování stravného:
Odhlašování se provádí den předem na tel. 558 735 323 nebo e-meil:jidelnaropice@seznam.cz. V nejnutnějších případech v týž den od 6,45 - 7.00 hodin na tel.č.558 735 323 . Neodhlášený oběd je možno odebrat do jídlonosiče první den nemoci dítěte a to do 11.30 hodin v jídelně MŠ.
Dne 13. prosince 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům. Podle něho se musí každý spotřebitel dozvědět, zda se v nabízené potravině nebo pokrmu vyskytují alergeny. V jídelníčku budou alergeny označeny čísly u jednotlivých pokrmů (např. v potravině se nachází celer, v závorce bude uvedená 9).
okrmů (např. v potravině se nachází celer, v závorce bude uvedená 9).
Nařízení č. 1169/2011 uvádí tento seznam alergenů:
1. obiloviny obsahující lepek
2. korýši a výrobky z nich
3. vejce a výrobky z nich
4. ryby a výrobky z nich
5. jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
6. sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. mléko a výrobky z něj
8. suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
9. celer a výrobky z nich
10. hořčice a výrobky z ní
11. sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13. vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. měkkýši a výrobky z nich